ah… ja en ny verden i en ny tid (guide til hvordan man klarer på nettet)

Ok lad mig lige forklare. Der findes 3 verdener, virkeligheden, fantasien, også er der internettet´s verden. Fantasien har forbindelse til os via vores tanker. men internettet har forbindelse til os både psykisk og fysisk. (en lille filosofi)… Derfor vil jeg gerne hjælp jer med at “komme igennem internettet” uden at blive slået over det hele.

Hvis du vil have en guide til hvilke programmer man skal bruge på nettet kan du se min video på youtube over 10 bedste programmer du kan bruge på nettet…

Ellers har i brug for 2 andre ting.

1. Viden
2. Forståelse.

Viden delen er når du skal vide hvilke ting der er på nettet.
Forståelse er når du skal forstå de forskellige ting på nettet.

Hvis du er en ældre type person så vil jeg anbefale at de passer meget på hvad de laver på nettet. Da det kan være farligt.

Hvis de er en ung person, så jeg bare at sige “slå jer løs”… men pas på, hvad i laver.

1. Videndelen:

Når du skal på internettet skal du også vide HVAD internettet er.
Internettet blev oprindeligt brugt, som et militært “våben” for at kunne kommunikere mellem hinanden. Nu bliver den så brugt over hele verden. Til både lovlige og ulovlige ting.
Målet med internettet er hovedsagligt kommunikation, altså sig det i vil!. For uden internet er der ingen kommunikation. (Faktisk er der sådan der mange steder, fx. nogle steder i Afrika og mellemøsten). Derfor vil man bruge de såkalde “proxy”er (prøv at søge på google.dk for det).
For at kunne nå ud til os. Hvis du vil besøge en hjemmeside er det MEGET VIGTIGT. At du ved hvad DE vil kommunikere med. Vil de give dig præmier for 10.000 kr hvis du giver din email adresse? (TRO IKKE PÅ DET!!!). Vil de tilbyde et godt antivirus program for 100 kr. per måned? (TRO IKKE PÅ DET!!!!). Vil de give dig et eller andet fristende? (TRO IKKE PÅ DET!!!). Du skal ALTID være kritisk. ALTID vær ond og sig til dig selv “passer det nu også?”. også skal du prøve at vise det til dine venner eller andre, og se hvad de siger.
Hvis du føler dig 125% på at det er sikkert og god, jamen så er der ingen der stopper dig…
SÅ kan du slå dig løs med alt 😀

2. Forståelse

Når du er på nettet, skal du også forstå hvad du vil bruge nettet til. Er du bare en type som mailer og kommunikere med andre jamen så er der ingen problemer. Men hvis du er typen, som giver al info om dig selv på nettet (er en god ide at IKKE at gøre det MEDMINDRE du ved hvad du laver!), jamen så skal du passe lidt mere på dig selv og ikke skriv det til højre og venstre. Husk nu! internettet er et alternativ til virkeligheden, derfor skal i altid forstå hvad i laver. Hvis i “bare” klikker jer rundt, så pas på med hvor i går hen.
Jeg må indrømme jeg ikke vil anbefale at starte sider, som arto eller facebook (ja facebook er dårligt). Fordi netop du giver info ud om dig selv, og hvis du virkelig skriver til dine venner eller familie via facebook eller mail jamen så er det i orden. Men ellers nej.

Efter du har forstået din “liv” og hvorfor du er på nettet. Jamen så kan du godt begynde at bruge internettet.

lige nogle sidste ord inden…

hvis du er en stor surfer så SKAL du bruge de fleste af programmerne på nettet.
men hvis du er en helt almindelig bruger på nettet, som tjekker mail og kommunikere, så vil kun nogle få af programmerne være behjælpelige.

Held og lykke med at bruge nettet, og håber min lille guide hjalp dig på vej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.