Avatar anmeldelse

Fra skaberne af Titanic kommer filmen:

Avatar (2009)
Avatar Official Movie Website | In Cinemas December 18
cover:

Historie:
Det handler om en mand som hedder Jake Sully. Han kan ikke bevæge sine ben, af ukendte årsager. Han skal, sammen med andre soldater ud på en virkelig lang tur. Turen varer over 5 år og alligevel så kører de med lysets hastighed. De skal til et som hedder “Pandora”. Det her sted har noget som Parker Selfridge vil have. Det er nogle specielle sten, som er millioner af værd. Men der er et problem. Der er nogle indfødte som kaldes for Navi´er. Ombord på holdet til Pandora er der Dr. Grace Augustine som er biolog og gerne vil have en diplomatisk løsning. Hun vil gerne lære dem at kende. Men alligevel vil Colonel Miles Quaritch bare have stenene, og bruge magt til at få fat i dem.
Alligevel får Dr. Grace lov til at bruge sin diplomatiske metode til at kunne få nav´erne væk derfra. Derfor “klæder” de sig selv ud, som en “avatar” og tager hen til dem. Jake har aldrig haft erfaring med dette. Derfor skal han for første gang prøve den nye avatar krop. Det går ikke så godt i første omgang, men alligevel lykkedes det Jake at få kontrol over den. Han kommer ind i Navi´ernes bolig og der lærer han mere end hvad menneskene kan forstille sig… En helt ny verden.

Grafik:
Udsygt grafik. Næsten det hele er i 3D (synd der ikke var 3D briller med -_-). Stedet “Pandora” er i virkeligheden rigtig flot. Det er en af de bedste scener jeg har set. Det hele ligner næsten Jorden men bare smukkere. Der findes forskellige dyr, træer, mennesker. at man næsten kan blive forbavset og overrasket over de levende ting der findes. Det fedeste er nu at når man træder på jorden så lyser den op. Det hele er nemlig styret af “sjælens træ”.

Stemmerne og lyd:
Meget flot arbejde, med reallydende og avatar stemmerne. Man kunne faktisk forveksle dem med afrikanske stemmer. (Hvilket var forventet).

Holdbarhed:
Jeg vidste hvordan filmen ville være. Hvis du kender historien om fx. Colombus eller andre opdagelsesrejsenes historier, så vil du opdage at det er det samme. De finder et sted, de vil have noget fra stedet, derfor slår de alle indbyggerne ihjel.
Fra min side vidste jeg hvad der ville ske. Men det gode var nu det der skete INDIMELLEM. Naviernes kultur er virkelig flot, og smukt. Jeg havde lyst til at være der selv.

Derfor:

Grafik: 10/10 (Fantastisk flot lavet, synd der nu ikke var 3D briller med).
Lyd: 10/10 (Flotte lyde, flotte stemmer intet andet at sige)
Holdbarhed: 8/10 (Jeg vil måske få lyst til at se den igen, men altså ikke en film man vil se pga. historien men pga. grafikken.

Ialt: 9/10 (Jeg kunne faktisk med Transformers 1 filmen, men den her film skal ikke undgås. Den her film er en MUST WATCH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *